U SAD-u broj umrlih premašio 75.000

Broj umrlih od koronavirusa u SAD-u premašio je 75.000 osoba, a broj umrlih prosječno je iznosio dvije tisuće osoba dnevno od sredine travnja unatoč naporima da se ta epidemija uspori.

- WHO: Tijekom koronavirusa povećao se broj obiteljskog nasilja
- SAD se naoružava kako bi poništio raketnu premoć Kine

Broj smrtnih slučajeva veći je od smrtnih slučajeva od sezonske gripe iz 1967. godine i predstavlja više smrtnih slučajeva u SAD-u nego tijekom prvih deset godina epidemije AIDS-a - od 1981. do 1991.

Broj zaraženih prelazi 1,25 milijuna, jer broj novozaraženih i dalje raste u mnogim državama SAD-a, uključujući države Illinois, Maryland, Minnesota, Tennessee, Texas, Virginia i Wisconsin, pokazuju podaci Reuters-a i analiza povijesnih podataka iz projekta praćenja COVID-a.

New York i New Jersey, dvije države s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom, posljednjih su tjedana zabilježile pad broja novozaraženih.

Neki zdravstveni stručnjaci predviđaju porast broja smrtnih slučajeva kasnije ovog ljeta, jer Amerikanci ponovno počinju jesti u restoranima i opet idu u teretane.

Države su željne ponovnog otvaranja zbog povećanja stope nezaposlenosti. Od 21. ožujka oko 33,5 milijuna ljudi podnijelo je zahtjeve za pomoć za nezaposlene, što je otprilike 22,1 posto radno sposobnog stanovništva SAD-a.