Počela je malo drukčija nastava, posjetili smo škole

U škole se danas vratio mali dio učenika nižih razreda. Naime, roditeljima je omogućeno da sami procijene rizik i odluče hoće li djecu poslati u školske klupe i velika većina odlučila je ostaviti školarce da od kuće prate nastavu na daljinu. Studenti se u manjim skupinama vraćaju na praktični rad.

U OŠ Zadarski otoci, od 796 učenika u školu se vratilo njih 20. Podijeljeni su u 4 učionice. Djeca prolaze dezinfekcijsku barijeru i nakon što operu ruke ulaze u učionice. Nastava je skraćena, a tjelesni odgoj obuhvati će samo vježbe istezanja, kazao je ravnatelj Davor Barić.

U pulsku školu "Šijana" vratilo se 19 učenika. Najviše je trećaša, kaže ravnateljica Alma Tomljanović. U školi će na nastavi djeca biti od tri do četiri sata, a dnevni boravak otvoren je do 16 sati. "Djeca su radosna što su se vratila u školu, a vjerujte i mi. Lijepo je biti u školi i jedva čekamo da nam se vrate i ostali", poručila je ravnateljica.

Današnji dan vrlo je specifičan za male Zagrepčane koji se ne vraćaju u svoje škole nego u druge objekte koji su im privremeno dali prostor za održavanje nastave.

- Dok naši veliki srednjoškolci marljivo uče online, dio naših učionica koristit će učenici razrednih nastava pet osnovnih škola iz našeg okruženja, izjavila je Ljiljana Crnković, ravnateljica XV. gimnazije. Slijedili su, kaže, upute epidemiološke službe, nabavili sva potrebna dezinfekcijska sredstva, osigurali da se grupe međusobno ne susreću, velika su škola, imaju nekoliko ulaza pa se može to i organizirati.

Osnovna škola Bukovac teško je stradala u potresu, škola nije za boravak, u ovoj situaciji i roditelji i djeca zadovoljni su što su dobili, kako je pedagoinja škole rekla, lijepi poklon - škola će biti srušena i izgrađena ponovno. Dok se ne napravi nova škola, učenici, njih 650, pohađat će obližnje škole. Šestero učenika došlo je jutros u MIOC, veseli su i uzbuđeni.

Pogledajte i što nam je rekla jedna majka čije je dijete ponovno u školi.
U Zagrebu su neke škole oštećene u potresu pa su učenici morali u zamjensku. Poput učenika osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera te Rapska, koji su privremeno gosti u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. S ravnateljicom Dianom Dujmović i ravnateljem Tomislavom Gregurom razgovarala je Sunčica Findak.