Negativno 76 uzoraka s Brača

Prema izvješću NZJZ - a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 282 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Epidemija koronavirusa - najnovije vijesti

Peti dan od kada je Brač postao novo žarište s 38 zaraženih osoba Koronavirusom s tog otoka stižu bolje vijesti. Od 76 analiziranih briseva nitko nije pozitivan no još se čekaju rezultati 43 uzorka.

Ivana Šilović govori o situaciji na Braču.Ranije danas rečeno je da se brisevi neće uzimati.

- Čekamo rezultate uzetih briseva. Sve što danas bude pozitivno, nadam se da će biti što manje, svi njihovi kontakti tijekom dana moraju biti izolirani, moraju se pripremiti za sutrašnje testiranje, također, epidemiolozi moraju pripremiti i znati koliko će briseva sutra uzeti, rekao je načelnik lokalnog Stožera civilne zaštite Nikola Martinić Dragan za HRT-ov Dnevnik u 12 sati.

- Danas stavljamo naglasak na provjeru stanja u staračkim domovima na Braču. Crveni križ će provjeriti stanje svih domova, kako zdravstveno stanje štićenika, tako i zaštitnu opremu medicinskih sestara koje tamo rade, rekao je Martinić Dragan.

Kako je jučer objavio Stožer civilne zaštite, u Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno devet novozaraženih koronavirusom, od kojih je sedam s otoka Brača. Na Braču u Nerežišćima je prema zadnjim podacima 20 zaraženih osoba, u Pučišćima deset, Supetru šest, Bolu troje, te po jedna osoba u Sutivanu i Milni.