Nakon 16 dana stanke, 2 novooboljela u Zadarskoj županiji

Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite dr Alan Medić kazao je kako je riječ o radniku koji se vraćao s rada avionom 2.5. iz Frankfurta, a druga osoba je iz Biograda, imala je blage simptome pa im nije davala dovoljno pažnje.

-
Imali smo dojavu od kolega iz HZJZ-a za pozitivne radnike koji su se vraćali s rada u Švedskoj, dojavljeno nam je bilo da ih testiramo jer nije bilo jasno gdje su se zarazili. Imali smo ih 11, jednog smo našli pozitivnog, ostali su negativni. Druga osoba je iz Biograda, čovjek je imao blage simptome, nije obraćao pažnju ali je njegov liječnik inzistirao na testiranju i pronašli smo pozitivan nalaz. Odmah smo uhvatili njegove kontakte, imao je 6 obiteljskih kontakata. Ovaj s aviona je praktički imao samo jedan kontakt, to je bio taxi vozač iz zagrebačke Zračne luke, za njim tragamo - izjavio je Medić.

- Poruka je ovo da se ne opuštamo, da je virus još tu - poručio je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković čestitajući usput Dan sestrinstva medicinskim sestrama i tehničarima koji su uz liječnike bili glavni faktor u borbi protiv koronavirusa.