U Zagrebu jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Zagrebu je nakon šest dana bez novooboljelih zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite.

-
Radi se o bolesniku koji je u Njemačkoj imao simptome koronavirusa,no  tamo je nakon 14 dana izolacije testiran, i bio je negativan. Nakon samoizolacije u Zagrebu bio je pozitivan na koronaviru", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na konferenciji za novinare.

Dodao je da će se danas ponoviti test i vidjeti što dalje jer se radi o osobi koja je preko 30 dana u samoizolaciji.

Bandić: Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da je jutros održao sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem u vezi zakona o obnovi Zagreba, koji bi se sutra trebao naći na javnoj raspravi.

- Nadam se da je ugrađeno sve što smo mi predlagali kao sugestije, kazao je dodavši da je jedini uvjet za podržavanje raspuštanja Sabora zastupnika iz Kluba stranke rada i solidarnosti donošenje kvalitetnog Zakona o obnovi.

- Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora, što se tiče izbora oni nam uvijek odgovaraju, poručio je Bandić.

Najavio je da će Grad sudjelovati u obnovi katedrale nakon potresa, jer ona nije samo vjerski simbol, nego je važna i za kulturni i turistički značaj Zagreba.