Opatijski ugostitelji i hotelijeri u akciji "19 dana prkosa"

Šezdeset opatijskih ugostitelja i hotelijera pokrenulo je akciju "19 dana prkosa", u kojoj će gostima do 1. lipnja ponuditi popuste te simbolično iskazati prkos situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa i vjeru u bolje nadolazeće razdoblje.

Većina ugostitelja u Opatiji, svi hoteli otvoreni u svibnju te Thalasso Wellness Centar svojim će gostima do 1. lipnja ponuditi posebne pogodnosti i popuste i time ujedno simbolikom broja 19 iskazati prkos prema situaciji uzrokovanoj pandemijom te vjeru u bolje nadolazeće razdoblje, priopćeno je iz opatijske Turističke zajednice.

Kako navode, izlazak iz dvomjesečnog razdoblja zatvorenih objekata i distance prema gostima opatijski su ugostitelji i hotelijeri odlučili obilježiti posebnom akcijom "19 dana prkosa". Tako će tijekom narednih 19 dana, do 1. lipnja, većina ugostiteljskih objekata u Opatiji posjetiteljima će ponuditi posebne pogodnosti, prilagođene ponudi i tipu lokala od popusta na pojedine usluge do općeg popusta u visini od simboličnih "kovidovskih" 19 posto.

Iz Turističke zajednice Grada Opatije ističu da su opatijski ugostitelji pokazali proaktivnost i kreativnost te da su, u suradnji s opatijskom Turističkom zajednicom, potaknuli i ostale turističke subjekte da se uključe u akciju.

- Time je naša privreda zajedništvom odlučila pokazati prkos posljedicama pandemije i nagraditi prve goste koji su se vratili dugo odgađanim navikama uživanja u kavi ili u večerama uz romantične opatijske vizure, ocijenila je direktorica Turističke zajednice Grada Opatija Suzi Petričić.

Iz opatijske Turističke zajednice još napominju da će ostali hotelijeri, koji nisu otvorili u svibnju i nisu uključeni u akciju, prema najavama, vrata otvoriti početkom lipnja.