HDZ-u nisam dala ni lipu

U ekskluzivnom intervjuu za HTV progovorila je vlasnica agencije Fimi-media Nevenka Jurak. Opovrgava da je njezina agencija imala bilo kakva političkog pokrovitelja. Kaže da je žrtva medijskog linča.

Sve sam radila po zakonu, kaže Jurak, a za Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave, veže je dugogodišnje prijateljstvo. Jurak uz to tvrdi da nikada nije izvlačila novac iz agencije kako bi se financirao HDZ.

Sastanak na kojemu je sve dogovoreno

Gospodin Barišić je moj dugogodišnji prijatelj. Poslove mi nije ni izravno ni neizravno sređivao, niti nije mogao namještati natječaje, rekla je za HTV Jurak te dodala da je poslove dobivala putem javnih natječaja i preporuka zadovoljnih klijenata.

Ivo Sanader i Barišić, tvrdi Nevenka Jurak, nisu joj trebali da bi zaradila milijune, a HDZ-u, dodaje, nije dala ni lipu.

Adaptirala sam dio svoje kuće, a ostali novac je na mom računu, i to zato da bih u ovom razdoblju recesija mogla plaćati svoje zaposlenike, rekla je Jurak.

Fimi-media, s 11 zaposlenih, godišnje je imala promet i do 40 milijuna kuna. U devet godina rada tvrtka je stekla 30-ak jakih klijenata kojima su najviše prodavali marketinški prostor na televizijama.

To rade sve agencije. Nama je u interesu da dobijemo što bolje uvjete i što bolje rabate. Promet je uvijek velik kad se radi o televizijama jer televizije koštaju, to se zna, izjavila je Jurak i demantirala da je reklamama kontrolirala medije, odnosno ucjenjivala ih kako bi o Vladi Ive Sanadera pisali pozitivno.

Popis tvrtki s kojima je radila je impozantan. Od javnih poduzeća Fimi-media  radila je među ostalim s Lutrijom, HEP-om i Hrvatskim autocestama. Jurak tvrdi da Sanadera osobno ne poznaje, da je Državno odvjetništvo ne istražuje te da je tek Porezna uprava došla po papire.

Na pitanje zašto je onda na meti medija Jurak odgovara: Nekomu smetam! Komu, to ne znam...

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu!

Već tri mjeseca DORH i USKOK istražuju tko je i kako Fimi-mediji omogućio milijunske zarade. Sastanak na kojem je bivši premijer Ivo Sanader, u prisutnosti Mladena Barišića, čelnike uprava zamolio da poslove daju Nevenki Jurak održan je 2007. DORH-u i USKOK-u to je potvrdilo nekoliko sudionika sastanka.


Struci Fimi-media nepoznata


Inače Hrvatska udruga za odnose s javnošću i Udruga agencija za odnose s javnošću u osnivanju priopćile su da tvrtka Fimi-media nije članica ni jedne strukovne organizacije koja okuplja profesionalce, odnosno tvrtke koje se bave odnosima s javnošću.

Stručnoj javnosti nepoznata je djelatnost i projekti navedene tvrtke, stoji u priopćenju koje su potpisale predsjednice dviju udruga Dubravka Jusić i Dijana Kobas Dešković.

Ističu kako su kao predstavnice profesionalnih savjetnika u struci odnosa s javnošću bile dužne reagirati zbog učestalog povezivanja poslovanja tvrtke Fimi-media s djelatnošću odnosa s javnošću.