Luksuzni hotel na Žnjanu iščekuje prve goste

Turistička ponuda Splita bogatija je za veliki luksuzni hotel s 4 zvjezdice na plaži Žnjan. U objekt je uloženo više od 200 milijuna kuna, a zaposleno 150 djelatnika koji s nestrpljenjem iščekuju prve goste.

Hotel je dočekao svoje prve goste, no skupina od desetak poslovnih ljudi iz Slavonije željela je ipak ostati anonimna. Objekt s 206 soba trebao se otvoriti još prošle godine, no zbog komplikacija s uporabnom dozvolom sve se odgodilo do danas. 

- Osjećam se fenomenalno jer je ovo dan koji smo dugo čekali. Neću govoriti koliko točno. Danas nam dolaze prvi gosti u hotel koji se otvorio i nije do sad primio nijednog gosta, govori Diana Gariffulina, direktorica hotela ''Amphora'', Split.

Raditi počinju pod posebnim epidemiološkim mjerama za koje se nadaju da neće još dugo trajati. Osmijesi na recepciji za sada još moraju biti skriveni maskama.

- Jedno novo iskustvo, pomalo distancirajuće, neugodno, nešto na što mi, koji donosimo empatiju u ovom poslu, nismo naviknuli. Mi smo tu uvijek s osmijehom dočekivali goste, a sada smo malo zamaskirani, kaže Frane Bajalo, recepcionar.

- Veselim se prvim gostima, budućem poslu, oporavku i radu, naglašava Darko Perišić, barmen.

S poslom počinju u nikad težim okolnostima, nitko ne zna kako će izgledati ovogodišnja sezona. No ovakvi su hoteli ono što treba turizmu.

- Projekcija ne može biti nikakvih. Iz dana u dan situacija se mijenja, ali gledam pozitivno. Mjere se ublažavaju, granice će se valjda otvoriti, ističe Gariffulina.

Tomu se nadaju svi koji se bave turizmom. Ova će sezona svakako biti daleko od idealne pa se hotelijeri nadaju financijskoj pomoći države i tijekom ljeta.