Italija: Smanjuje se dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom

U Italiji je u četvrtak zabilježeno novih 156 smrtnih slučajeva prouzročenih epidemijom COVID-19 dok je dan ranije preminula 161 osoba, izvijestila je Služba civilne zaštite te zemlje.

Istodobno je zabilježen blagi dnevni pad broja novozaraženih jer ih je u četvrtak bilo 642 dok je u srijedu potvrđeno 665 takvih slučajeva.

Otkako je izbila epidemija 21. veljače u Italiji je prema službenim podacima Civilne zaštite preminulo ukupno 32468 osoba što je treći najveći broj smrtnih slučajeva u jednoj državi na svijetu nakon SAD i Velike Britanije.

Ukupni broj zaraženih u Italiji je veći od 228 tisuća što ovu zemlju svrstava na šesto mjesto u svijetu nakon SAD, Rusije, Španjolske, Velike Britanije i Brazila.
Trenutačno je registrirano 60960 Talijana koji se vode kao oboljeli dok ih je dan ranije bilo 62752.

Na odjelima intenzivne skrbi u bolnicama u četvrtak je bilo 640 pacijenata a dan ranije 676 čime se zadržava tendencija postupnog pada ovih brojki što traje već duže vrijeme.

Od ukupnog broja oboljelih njih 134 tisuće u četvrtak su registrirani kao oporavljeni dok ih je u srijedu bilo nešto više od 132 tisuće.

Prema podacima Civilne zaštite u Italiji koja ima 60 milijuna stanovnika na koronavirus do četvrtka je testirano 2 milijuna i 79 tisuća osoba dok je ta brojka za srijedu bila 2 milijuna i 38 tisuća.