Čelni ljudi države čestitali Ramazanski bajram

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je u subotu svim ljudima islamske vjeroispovijesti čestitku u povodu Ramazanskog bajrama.

- Nakon mjeseca molitve i odricanja, želim vam radosne trenutke obiteljskog i vjerskog zajedništva. Neka vam ovaj blagdan žrtve i odricanja bude nadahnuće i u promicanju međusobnog razumijevanja i poštovanja na dobrobit društva u kojem živimo, stoji u čestitki.

Bajram Šerif Mubarek Olsun, poručio je na kraju Zoran Milanović.Plenković čestitao

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Ramazanskog bajrama.

Vjernicima je u ime Vlade i osobno zaželio da nadolazeće dane provedu u ozračju mira, nade i obiteljskog zajedništva. 

- Dobri odnosi Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj imaju svoju povijesnu ukorijenjenost. Neka nam i dalje budu poticaj da otvorenim dijalogom i zajedničkom suradnjom pridonosimo očuvanju međusobnog razumijevanja, uvažavanja i vjerske tolerancije na dobrobit naše domovine i društva u kojem živimo, stoji u čestitki. 

Želim vam od srca sretan i blagoslovljen Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun, poručio je na kraju Plenković.Čestitka Jandrokovića

-
Ramazan je sveti mjesec za sve muslimanske vjernike tijekom kojeg osnažujete vrijednosti islama u postu, odricanju, molitvi, solidarnosti i brizi za drugog čovjeka, stoji u čestitki koju je Jandroković uputio u svoje osobno te u ime Hrvatskoga sabora. 

Na žalost, ovogodišnje ramazansko vrijeme duhovnog blagostanja proživjeli ste zbog pandemije u drugačijim okolnostima nego prije. Uvjeren sam da ste, unatoč izostanku tradicije zajedničkih molitvi i dijeljenja iftara, uspjeli pronaći dovoljno unutarnje duhovne snage, strpljenja, mira, sklada i radosti, istaknuo je.

- Neka vas stoga sveti dan Ramazanskog bajrama nagradi za sva odricanja i žrtvu te vam donese blagoslov, spokoj, obiteljsko zajedništvo i ljubav te zajedničku nadu u bolje sutra. Bajram šerif Mubarek Olsun! Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen, poručio je Jandroković.