Hrvati zahvaljujući promotivnim cijenama pohrlili na Plitvice

U protekla dva tjedna, zahvaljujući promotivnim cijenama, Plitvička jezera posjetilo je više od 45 tisuća građana. Popunjeni su bili i okolni smještajni kapaciteti, a unatoč smanjenju gospodarskih aktivnosti zbog bolesti Covid-19, mnoge započete investicije u turizmu ipak se privode kraju.

Hrvati su pohrlili na Plitvice. Jelo se, pilo, uživalo i zabavljalo. Posebice vikendima osjetila se vreva kao u špici turističke sezone.

- Zato što je krasno vrijeme, zato što su cijene više nego pristupačne i eto, prilika se mora iskoristiti, kaže jedan posjetitelj.

- Častilo nas je naše dijete, nisam nikad bila, kupila nam karte i platila gorivo, kaže posjetiteljica.

Zahvaljujući Hrvatima sezona je, unatoč očekivanoj krizi, dobro počela.

- Nakon četrnaest dana možemo reći da će ovaj prirodni fenomen posjetiti nekih 45 tisuća posjetitelja, ističe glasnogovornik JU NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.


Mnogi su iz udaljenijih krajeva Hrvatske zbog popularnih cijena, ne samo ulaznica, nego i smještajnih objekata u okolici, odlučili vikend provesti na Plitvicama.

Među njima je i Ivan iz Vinkovaca koji će boraviti u kampu na Plitvicama.

- Došli samo dva dana malo vidjeti, kaže.

- Dali smo ponudu za goste, 50 posto popusta, time smo privukli domaće goste iz Hrvatske kojima smo pružili mnoštvo sadržaja, kaže Vera Crnjak Grbavac, direktorica resorta Camping Plitvice, Smoljanac.

Živa je i turistička gradnja u okolici Plitvica. Investicije koje su započete prije krize nisu stale.

- Ne možemo mi sada, što je problem s turizmom, s Covidom, završiti i stati s projektom. Moramo završiti. Kako će biti, vidjet ćemo. Neće trajati vječno, ako neće za ovu sezonu, bit će iduća, kaže Dario Pap, vlasnik turističkog naselja Mrzlin Grad, Vrelo Koreničko.

Optimizma na Plitvicama ne nedostaje, no od sutra cijene ulaznica u Parku penju se na 90 kuna. U špici sezone bit će 300 kuna.