Plenković o Raspudiću i Škori

Premijer Andrej Plenković tijekom boravka u Zadru, odgovarajući na pitanja novinara, komentirao je i jučerašnja medijska prepucavanja Mostova Nine Raspudića i Gordana Jandrokovića.

Raspudić u Nu2: Ulazim u ring, vrijeme je
• Jandroković komentirao izjave Raspudića

- Ajde vi malo pročitajte što je on sve pisao o gospodinu Jandrokoviću i o meni, pa kad to u miru pročitate i usporedite onda ćete vidjeti ono što govorim. Dakle, riječ je o licemjerstvu. To je poruka. A onaj koji nije razumio poruku - riječ je o licemjerstvu. To je bit njegove poruke, mislim Jandrokovićeve, rekao je premijer okupljenim novinarima.Predsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jučer je na svom Facebook profilu odgovorio Nini Raspudiću koji je u emisiji "Nedjeljom u 2" potvrdio da ulazi u politiku na listi Mosta te da još ne zna u kojoj će izbornoj jedinici biti jer će "loviti Jandrokovića".

"Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece, s istom ženom", napisao je Jandroković aludirajući na činjenicu da se Raspudić razveo te ima jedno dijete s prvom ženom a jedno s drugom.

Premijer Andrej Plenković nakon Zadra posjetio je i Šibenik. Komentirao je i mogućnost postizborne suradnje s Miroslavom Škorom.

- Gospodin Škoro je pokazao na predsjedničkim izborima da je izvanredan koalicijski partner SDP-a jer je pomogao Milanoviću da postane predsjednik. Siguran sam da takvu vrstu rasipanja glasova na dijelu biračkog tijela od centra prema desno više nećemo gledati. Škoro je tu pokazao što je njemu cilj, a da ne govorim o opstrukcijama njega i mostovaca da se križaju listići u drugom krugu predsjedničkih izbora. On je s tim sve kazao", rekao je Plenković.

Komentirao je i mogućnost suradnje sa strankama koje u parlamentarnu utrku ulaze sa Škorom. "Netko tko dođe u Sabor zahvaljujući listama HDZ-a, pa nakon toga izgovori svega o HDZ-u, Vladi, o našoj politici, našim postignućima, a neki od tih ljudi su iz ove županije, onda bi suradnja s takvim ljudima svakom mudrom i s imalo dostojanstva bila bespredmetna", zaključio je.