Potpisan ugovor o rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković jutros su potpisali ugovor "Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II., III .i IV. faza izgradnje".
Plenković obišao novu tvornicu Braće Pivac u Vrgorcu

Gradonačelnik Franković podsjetio je da su na početku mandata ove gradske uprave, odnosno u tijeku kampanje 2017. godine redovito isticali da će otkriti europske fondove.

- Do tada Grad Dubrovnik kao jedinica lokalne samouprave nije otkrivao europske fondove, odnosno, do tada je povukao ukupno 0 kuna iz europskih fondova. Danas smo došli na 200 milijuna kuna, rekao je Franković.

Butković je rekao da su u zadnje četiri godine samo u prometne projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uložili ukupno 6,7 milijardi kuna, od čega 5 milijardi kroz europske fondove.

- Od Pelješkog mosta, Zračne luke Dubrovnik, ulaganja u Luku Ploče, u obnovu državnih cesta, nabave novih autobusa, obnove županijskih luka..., naveo je Butković.Potpisivanju su među ostalima nazočili i premijer Andrej Plenković. ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i župan Nikola Dobroslavić.

Plenković je rekao da se radi o još jednom važnom događaju za razvoj Dubrovnika te da je od 70 milijuna kuna 60-ak iz europskih fondova, a ostalo daje Ministarstvo prometa.

- Posebno mi je drago da se ovaj projekt uklapa u ukupnu politiku naše Vlade u kontekstu brojnih ulaganja i projekata koji su u ove četiri godine bili posvećeni baš razvoju krajnjeg juga Hrvatske, poručio je Plenković.

Spomenuo je da je više od 4119 zahtjeva prihvaćeno od strane HZZ-a te da je za potpore za plaće u ožujku i travnju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji isplaćeno 90 milijuna kuna.

- Mislim da smo na taj način premostili ovu zaista nezavidnu situaciju i osigurali zadržavanje radnih mjesta, poručio je Plenković.