Štromar: Cilj nam je sudjelovati u Vladi RH

HNS je predstavio program za parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Predrag Štromar istaknuo je kako na izbore HNS ne ide s HDZ-om ni s SDP-om. Pojasnio je slogan stranke za izbore "Hrvatska se voli radom" koji najviše odgovara njegovoj osobnosti.

- Izabrali smo slogan koji najviše ide uz moju osobnost jer ja živim uz taj slogan. Mnogi pitaju hoćemo li ići s HDZ-om ili SDP-om. Odgovor je da onaj tko prihvati najviše iz našeg programa, s tom strankom idemo. Država je podijeljena na pola-pola. Uvijek jedna polovica naših građana glasa ili za crvene ili za plave, rekao je Predrag Štromar.

- Cilj nam je sudjelovati u Vladi RH, u vlasti. Samo tako se mogu mijenjati stvari. Nije cilj sjediti u Saboru i primati plaću i raditi cirkus. To nikako ne želimo i nećemo raditi, dodaje. 

Digitalizacija, reforma obrazovanja i znanosti, stambeno pitanje mladih i jače gospodarstvo

Predrag Štromar ističe kako je u fokusu programa HNS-a daljnja digitalizacija, daljnja reforma obrazovanja i znanosti.

- Rješavanje stambenog pitanja mladih ljudi i gospodarstvo koje je otpornije, jače, brže, s manje nameta. Ovaj program završit će građani. Tri godine obilazim građane i slušam ljude te upisujemo što oni misle i trebaju i to ćemo raditi intenzivno sljedećih 40 dana, istaknuo je Štromar.

Stjepan Čuraj, član HNS-a, kaže kako je u Sabor došao raditi te da je nudio rješenja kroz sustav i utjecao na zakone i zakonska rješenja i u konačnici na život građana.

- Svojim mandatom mogu biti itekako zadovoljan. Današnje probleme u Hrvatskoj doživljavam kao potencijale, rekao je Čuraj. 

Čuraj kaže kako nije razočaran i nije prestao vjerovati da Hrvatska može biti još bolja.

- Nije mi teško raditi na povjerenju između stranke i građana ako ćemo to povjerenje graditi praktično i svakog dana konkretno rješavajući nesporazume. Svjestan sam da predani rad nema alternativu, istaknuo je Čuraj.

Čuraj: Na ovim ćemo izborima birati između dva pretendenta za premijera

Stjepan Čuraj kaže kako ćemo na ovim izborima birati između dva pretendenta za premijera.

- Mi biramo osobe, ljude i stranke s kojima će oni morati surađivati. S jedne strane imate HNS koji se dokazao svojim radom i rezultatom u protekle tri godine i čitavom svojem postojanju. S druge strane imate Škoru i ekipu koja nas vuče unazad, desne ekstreme koji se nisu dokazali svojim radom i profesionalnošću osim ako mislimo na profesionalno hrvatstvo, rekao je Čuraj. 

Štromar: Na izbore ne idemo ni s HDZ-om ni s SDP-om

Predrag Štromar, predsjednik HNS-a, odgovorio je na upite novinara kako stranka neće surađivati s krajnjom desnicom ni s onima koji su populisti i cirkusanti.

- Na izbore ne idemo ni s HDZ-om ni s SDP-om. Moguće je da se dogovorimo s nekom strankom ili nezavisnim kandidatom, rekao je Štromar.

"Zagreb treba biti moderniji i ljepši"

Predrag Štromar kaže kako u Zagrebu ima prostora za stotine megaprojekata.

- Nije se radilo ništa zadnjih godina. Zagreb treba biti moderniji i ljepši. S boljim transportom, cjelokupnim rješavanjem otpada i zaštitom okoliša. To će očito morati neka nova i druga ekipa, zaključio je Štromar.