POS-ovi stanovi i na Visu

Vjerovali ili ne, POS-ovi stanovi gradit će se i na Visu. U tri stambene zgrade.

Projekt izgradnje stanova pokrenut je u suradnji države, Županije i Grada Visa. Na najudaljenijem naseljenom hrvatskom otoku, 22 mlade obitelji riješit će svoj osnovni egzistencijalni problem.

Ukupna investicija je 14 milijuna kuna, plus PDV, a cijena kvadrata je oko 1300 eura, rekao je direktor APN-a Dragan Hrastov.

Skinuli smo teret sa sebe i nakon više godina konačno riješili ovaj problem.To me uistinu veseli, ističe gradonačelnik Visa Ivica Radica.

Prošla su vremena kada su i dvije-tri generacije živjele u jednoj obiteljskoj kući. Zato Grad Vis u prostorima bivše vojarne gradi dodatnih 13 stanova, uglavnom namijenjenih onima koji žele živjeti i planirati svoju budućnost na Visu.

- Za to sve skupa je zemljište osigurao grad, a dio komunalnih davanja, oko pola financijskih sredstava, osigurava županija splitsko-dalmatinska, rekao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Novim stambenim projektom Grad Vis zaokružuje cjelovitu demografsku sliku, od izgradnje jaslica i dječjeg vrtića, osiguranog cjelodnevnog boravka, preko izgradnje sportske dvorane, obnove zgrada osnovne i srednje škole do uređenja doma za starije i nemoćne otočane.