Karte za trajekt neće poskupjeti

Cijene karata za trajekte do naših otoka ove sezone ipak neće poskupjeti 20 posto. Vlada je prihvatila zahtjev Otočnog sabora i nekih gradonačelnika koji su tražili da se odustane od sezonskog poskupljenja kako se ne bi još više "ubio" turizam na otocima, ionako ranjen posljedicama pandemije.

Zahtjevi otočana očito su izazvali reakciju u Jadroliniji iz koje su posljednjih dana stizali pomirljivi tonovi.

- Mi smo uvijek u prošlosti, ali i u budućnosti spremni na određene i dobre prijedloge otočana i turističkih djelatnika s otoka, rekao je član Uprave Jadrolinija Rijeka Vjekoslav Dorić.

I rješenje je doneseno. Nakon odluke da se ovo ljeto cestarne neće povećati, ova je odluka logična - poručuje ministar.

- Takvu odluku sam dao Agenciji za obalni linijski promet. Odluka je uzrokovana i ovom gospodarskom situacijom i činjenica je da želimo  da nam i turisti i naši ljudi idu što više na more, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Otočani zadovoljni odlukom. Čak i SDP "hvali" ministra.

- To mu je dobra odluka. Znači da je inicijativa urodila plodom. Inače ministarstvo radi na poticaj i na pritiske. Dakle, pohvala onda ministru dobro da se sjetio, rekao je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk.

Otočani smatraju da je odgoda sezonskog poskupljenja karata za trajekte još jedna njihova pobjeda. Nakon one o ukidanju mostarine na Krčkom mostu. Sad još samo trebaju doći turisti.