Vatikan: Papa molio krunicu za žrtve koronavirusa

Uoči svetkovine Duhova, papa Franjo je pred špiljom Gospe Lurdske u Vatikanskim vrtovima molio krunicu za žrtve koronavirusa.

Sudjelovala su marijanska svetišta na svim kontinentima, a molitva se prenosila diljem svijeta. Krunicu su naizmjence predvodili oni koji su teško trpjeli u pandemiji.

Papa otvara ljetni kamp za djecu zaposlenika Vatikana

Djeca zaposlenika Vatikana mogu se početi veseliti ljetu, kupanju u bazenima u papinskim vrtovima i igranju stolnog tenisa u dvorani u kojoj Papa održava audijencije.

Vatikan organizira ljetni kamp pod nazivom "Dječje ljeto u Vatikanu" za djecu od 5 do 14 godina, izvijestio je portal Vaticannews.

Ponuda je namijenjena djeci roditelja koji su bili pod posebnim pritiskom za vrijeme karantene, dok su škole bile zatvorene, stoji u objavi.

U kampu, koji će se otvoriti 1. srpnja, održavat će se i satovi duhovne poduke pod sloganom "Sreća i blaženstvo", a na vatikanskom helidromu  natjecanja u ekipnim sportovima u skladu s posebnim pravilima o fizičkoj distanci.

Prethodni pape vrele su ljetne mjesece provodili u papinskoj ljetnoj rezidenciji u Castel Gandolfu nadomak Rimu, no papa Franjo tijekom ljeta ostaje u Vatikanu, a rezidenciju u Castel Gandolfu pretvorio je u muzej.

Vatikanski vrtovi smješteni su iza visokih zidova, a turistima su dostupni samo uz posebnu rezervaciju.