U Zagrebu slab potres jačine 1,3 prema Richteru

Šire zagrebačko područje navečer potresao je slab potres magnitude 1,3 prema Richteru, čiji je epicentar bio nedaleko od naselja Markuševec.

● PREGLED: Snažan potres u Zagrebu, i niz manjih

U 20 sati 56 minuta zabilježen je slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestio je European Mediterranean Seismological Centre kojemu su građani javili od Sesveta preko Kašine, Čučerja, Markuševca, Dubrave do Šestina, Remeta, Mlinova i Ribnjaka o zvuku, tutnjavi, ali i trzaju te trešnji tla. Hipocentar potresa je bio na maloj dubini od 1 kilometra.
Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine travnja je zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1,3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1,3.