Plenković otvorio novu proizvodnu liniju Elke

Elka, najveći proizvođač kabela u regiji, u rad je pustila novi proizvodni pogon. Događaj je pratilo pedesetak partnera tvrtke, veliki kupci i predstavnici financijskog sektora, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Prije toga, premijer Andrej Plenković sastao se s predstavnicima te tvrtke te je obišao proizvodne pogone.

Elka je najveći proizvođač kabela u regiji, proizvodi još od davne 1927., redovno je među najvećim izvoznicima u zemlji, a više o kompaniji možete pročitati u priloženom dokumentu.

- Radi se o novoj investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna koja modernizira modalitete i načine proizvodnje, ovdje u Elki, kompaniji koja zapošljava 220 radnika s godišnjim prihodima od 450 milijuna kuna. Izrazito izvozno orijentirana kompanija, kojoj više od 80 % proizvodnje ide u izvoz, a pritom  je u ovoj godini ušla u prvih deset hrvatskih izvoznika, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Plenković ističe kako su hrvatski izvoznici motor razvoja hrvatskog gospodarstva te da je Elka jedan uspješan primjer u hrvatskom gospodarstvu.