Cappelli: Sigurnost je uvijek bila hrvatski adut

U Hrvatskoj trenutačno boravi oko 33 tisuća turista. Idućih 10 do 15 dana možemo očekivati malo brojnije dolaske gostiju iz 10 država prema kojima smo otvorili granice. Rekao je to ministar turizma Gari Cappelli za posjeta Balama gdje se susreo s privatnim iznajmljivačima.

Gosti nas smatraju sigurnom destinacijom, a ovoga su ljeta aduti našega turizma upravo vile i kuće za odmor te nautički turizam.

- Sigurnost je uvijek bila hrvatski adut, ako mogu tako reći. Priroda i sigurnost boravka turista čak i u onim velikim brojkama kad smo imali 21 milijun turista u Hrvatskoj, sada je to isto na prvom mjestu. Kvaliteta, protokoli i sve što smo pripremili kad dođe turist u Hrvatsku - poručio je ministar Cappelli.

Tri hrvatska grada na Forbesovoj listi najsigurnijih

Prema utjecajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su čak tri hrvatske destinacije i to Zagreb, Cavtat i Rijeka.

U članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je European Best Destination Organization (EBD) izdvojio 20 europskih destinacija najmanje pogođenih koronavirusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.

Na treće mjesto liste uvršten je Cavtat, koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto na listi.