BiH: U Tešnju sedam novih slučajeva zaraze

Testiranja provedena u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrdila su kako se u Tešnju i dalje održava žarište epidemije izazvane koronavirusom. U tom je gradu potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze.

- Sve o koronavirusu

Na Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu od utorka do srijede testirali su 279 uzoraka pri čemu su otkrili devet pozitivnih na koronavirus, od čega je sedam bilo upravo iz Tešnja, a jedan iz Bosanskog Novog.

Time se broj slučajeva zaraze u Tešnju povećao na 82 otkako je zaraza 21. svibnja izbila među zaposlenima u tvornici "Koža-Komerc". Svim zaposlenicima tada je određena mjera samoizolacije, a pod pojačanim su nadzorom i članovi njihovih obitelji.

U Kliničkom centru u Banjoj Luci testirali su 595 uzoraka i otkrili osam novih slučajeva zaraze, no oni su disperzirani pa je tako troje novozaraženih s područja Banje Luke, a ostale iz četiri druga grada.

Od početka epidemije u BiH je potvrđeno malo manje od 2600 slučajeva zaraze i 152 smrtna slučaja.

Većina mjera ograničenja poduzetih kako bi se kontroliralo širenje zaraze je ukinuta, a na snazi su i dalje samo restrikcije koje se odnose na rad škola i fakulteta za koje i dalje vrijede preporuke da se školska godina završi na daljinu gdje god je to moguće.