Novi uspjeh hrvatskih inovatora

Hrvatski su se inovatori s najveće malezijske izložbe inovacija MTE - Malaysia Technology EXPO u Kuala Lumpuru vratili s 11 odličja.

Najuspješniji hrvatski izložak je Infraredesign autora Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Žiljak Stanimirović, Jane Žiljak Vujić i Tajane Koren. Njega je međunarodni ocjenjivački sud nagradio posebnim priznanjem najbolja inovacija i zlatnom medaljom.

Iznimno uspješna bila je i Ivana Drčec, čija je inovacija Refit-software nagrađena posebnim priznanjem Korejske inovacijske akademije i srebrnim odličjem. Darko Dobošić je za univerzalnu napravu za davanje kapljica za oči dobio posebno priznanje Tajvanske udruge inovatora i brončanu medalju.

Zlatnu medalju međunarodnog ocjenjivačkog suda dobio je Josip Šincek za proizvodnju termo-hidro bloka od komunalnog otpada, a brončanu medalju Đuro Fleten za tricikl za vodu.

Dejan Ciglenečki s inovacijom EKO-Clean osvojio je srebrno odličje. Na 5000 četvornih metara malezijski i inozemni izlagači predstavili su ukupno 500 inovacija, znanstvenih otkrića i novih proizvoda, prenosi Hina.