Prvi penthouse u Cetinskoj krajini

Prema svim najavama, ova je turistička sezona za Dalmatinsku zagoru trebala biti - rekordna. Planove je dakako pomrsila pandemija bolesti COVID-19, no, ipak nije sve izgubljeno. Kuće za odmor, osobito u posezoni, možda ipak neće ostati posve prazne. Pa nisu stala - ni ulaganja.

- Gosti koji trenutno dolaze u Hrvatsku traže upravo ono što Dalmatinska zagora nudi, a to je dosta izoliranosti, komforni objekti izvrsno opremljeni, kazala je direktorica TZ-a grada Sinja Monika Vrgoč.

Baš poput luksuznoga zdanja u Radošiću.

- Ovdje imate prirodu, zrak, mirnoća, spavanje, hladnije nego u Splitu tako da je ovdje stvarno predivno, kazao je Ivica Držak, Radošić.

Za obnovu i uređenje višestoljetne djedovine iskusni ugostitelj nije žalio ni vremena ni novca. I nije jedini.

- Radim 100 kvadrata otprilike, penthouse, prvi u Cetinskoj krajini - Didovina, tako da će imati tematiku, osam ležajeva, kaže Marija Vučković, Brnaze.

Objekt će za prve goste biti spreman već početkom srpnja. A, prvi hostel u Cetinskoj krajini - petnaestak dana ranije.

- Naš hostel u dvije sobe prima 11 gostiju. Sada će te grupe biti manje, velika soba s osam ležajeva će moći primiti četiri gosta, a mala s tri ležaja dva gosta, rekla je Barbara Levantin, Sinj.

Troškovi rastu, a prihod sve manji. Pa ipak, ne bi li se spasilo što se spasiti da, gostima se nude i razne pogodnosti. Sezona je trebala biti rekordna, a sada će, kažu, biti sretni, ostvare li i 30 posto lanjskoga prometa.