Zaražen Rabljanin koji je još 17. ožujka došao iz Austrije

Kod Rabljanina, koji je iz Austrije stigao na Rab još 17. ožujka te je bio u samoizolaciji, testiranjem je jučer utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas o dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz Primorsko-goranske županije i Zagreba. 

Posljednji slučaj zaraze koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je prije 49 dana. Rabljanin je bio u samoizolaciji preventivno nakon dolaska iz Austrije gdje radi. Testiran je sad prije povratka u Austriju.Epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije smatraju da se najvjerojatnije radi o staroj zarazi koja se dogodila još u vrijeme dok je boravio u Austriji. Muškarac je cijelo vrijeme bio bez simptoma i najvjerojatnije nije bio zarazan za okolinu. Naime, unutar obitelji i među dosad obrađenim kontaktima nije bilo zaraženih, doznaje se iz Nastavnog zavoda. Provodi se serološki test koji će konačno utvrditi je li to infekcija starijeg datuma i o tome će se izvijestiti javnost.

Na području Primorsko-goranske županije sada su četiri oboljele osobe.
U Hrvatskoj je zaraženih koronavirusom ukupno 2249, ozdravilo ih je 2130, a umrlo 106.