Gotovo 1000 umrlih od koronavirusa u SAD-u u protekla 24 sata - Johns Hopkins

U Sjedinjenim Državama je još 941 osoba umrla od novog koronavirusa u protekla 24 sata, pa se broj umrlih od bolesti COVID-19 u zemlji penje na 113.774, pokazuju podatci koje je objavilo sveučilište Johns Hopkins.

Prva gospodarska sila svijeta je po apsolutnoj vrijednosti daleko najteže stradala u pandemiji, i po broju umrlih i po broju dijagnosticiranih slučajeva (2.021.990). Potonji broj je vjerojatno puno manji od stvarnog zbog teško dostupnog testiranja na početku epidemije.

SAD i dalje bilježi oko 20.000 novooboljelih od koronavirusa na dan i taj broj teško pada jer neka manje naseljena područja koja su u početku bila razmjerno pošteđena, sada imaju veći broj hospitalizacija nego prije mjesec dana.

No dok poduzetnici i ulagači strahuju od drugog vala, američki ministar financija Steven Mnuchin upozorava da zemlja ne smije "ponovo zaustaviti gospodarstvo".

- Mislim da smo naučili da će zaustavljanjem gospodarstva šteta biti veća", dodao je rekavši da su kapaciteti testiranja i bolnica sada dovoljni da se spriječi ponovna izolacija.