Dodijeljeni ugovori za zapošljavanje žena

Dodijeljeni su ugovori o dodjeli nepovratnih sredstava u sklopu poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - druga faza"  koji se financira novcem Europskoga socijalnog fonda.

Cilj ove faze je osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju.

- Napravili smo instrument, dakle ovo je jedna od aktivnih mjera zapošljavanja kako vratiti na tržište rada naše sugrađanke zrelije dobi u ruralnim sredinama i istodobno angažirati lokalne jedinice samouprave, angažirati udruge i dati nužnu skrb starijim osobama. Dakle, nekoliko ciljeva smo ostvarili kroz ovu mjeru, izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

- Koliki je interes, kolika je kvaliteta i što sve taj projekt znači za lokalne samouprave, odnosno za lokalnu upravu koju vi predstavljate, možda najbolje govori činjenica da od 300 planiranih milijuna kuna za fazu dva - u manje od 48 sati je došlo prijava više nego što tih 300 milijuna kuna pokriva, kazao je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava.