Kako se iznajmljivači pridržavaju uputa

U Hrvatskoj je trenutačno oko 205 tisuća turista, od toga 154 tisuće stranih. Nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio upute što turistički djelatnici trebaju učiniti ako se turist zarazi u njihovom objektu, provjerili smo koliko su iznajmljivači upoznati s preporukama i kako su se pripremili za mogućnost zaraze među turistima.

Obitelj Kapus od četvrtka je u Petrčanima. Ostaju nekoliko dana, a kažu, osjećaju se sigurno jer ovamo dolaze već godinama. Ovaj put dočekale su ih upute vlasnika objekta. Maske, rukavice i dezinfekcija sredstva i u apartmanima gospodina Kolje Nuredovića iz Petrčana. Zna komu se javiti ako se netko razboli, a bit će na raspolaganju gostima i u tom slučaju.

Kad se ne kupaju, turisti istražuju grad i uživaju u prirodi. A za one koji tek stižu na ljetni odmor, sve je spremno. Uz jasne upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, higijena je najvažnija. Počeli su stizati gosti i u hostel u Rijeci. Pripremljene su i posebne sobe za potrebe karantene. A kako bi se smanjio kontakt, obroci se gostima dostavljaju pred sobu.

Kapaciteti se polako popunjavaju diljem obale, no mjere opreza i dalje su prioritetDomaći i strani turisti od vlasnika objekta u kojem su smješteni dobivaju informacije o epidemiji. Ako do zaraze virusom dođe, smještajni objekti spremni su pobrinuti se za takve turiste.

Više u videoprilogu: