Bugarski premijer i novinari bit će kažnjeni zbog nenošenja maski u crkvi

Bugarski premijer Bojko Borisov bit će kažnjen s 300 leva (1160 kn) za kršenje naredbe o obveznom nošenju zaštitne maske za lice tijekom posjeta crkvi u utorak, reklo je ministarstvo zdravstva.

- Brazilski sudac naredio predsjedniku Bolsonaru da nosi masku u javnosti

Ministar zdravstva Kiril Ananiev u ponedjeljak je naredio Bugarima da ponovno nose maske u svim zatvorenim prostorima nakon što je ta balkanska država zabilježila najveći tjedni porast slučajeva zaraze koronavirusom.

- Sve osobe koje su bez zaštitnih maski boravile u manastiru Rila tijekom posjeta premijera bit će kažnjene, reklo je ministarstvo zdravlja.

Kao i Borisov, novinari, fotografi i kamermani koji su ga bez maski pratili u crkvu također će biti kažnjeni, dodalo je ministarstvo. Nije rečeno hoće li i svećenici koji unutar crkve nisu nosili maske također biti kažnjeni.

Prošli tjedan Bugarska je izvijestila o 606 novih slučajeva zaraze Covidom-19, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 3.984, s 207 smrtnih slučajeva. To je potaknulo odluku Ananieva da ponovno uvede obvezatno nošenje maski u zatvorenim prostorima, uključujući vlakove i autobuse.