Crna Gora: policija bacila suzavac na pristaše oporbe

Crnogorska policija bacila je suzavac u srijedu kako bi rastjerala pristaše prosrpske oporbe u Budvi i Podgorici koji su prosvjedovali zbog predaje vlasti.

Interventna policija bacila je suzavac kako bi rastjerala desetke ljudi koji su se okupili ispred zgrade Općine Budva, a suzavac je koristila i podgorička policija protiv prosvjednika ispred sjedišta ministarstva unutarnjih poslova u Podgorici, javlja Reuters.

Kako javlja agencija Beta, policija je priopćila da je zbog današnjih incidenata u Budvi uhićeno 17 osoba, dok je jedan policajac ozlijeđen. U priopćenju se navodi da je na policiju bacano kamenje, dimne bombe i drugi predmeti nakon čega je upotrijebila suzavac.

U Budvi već danima traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Spor u Budvi počeo je 17. lipnja kada je gradonačelnik odan prosrpskoj oporbi odbio predati vlast vladajućoj koaliciji unatoč gubitku većine u lokalnoj skupštini.

Premijer Duško Marković rekao je da policija provodi zakon.

Crnogorsku vladajuću koaliciju na čelu s Demokratskom strankom socijalista predsjednika Mila Đukanovića očekuju opći izbori 30. kolovoza.

Oporba, koja želi tješnje veze sa susjednom Srbijom i s Rusijom, optužuje Đukanovića i njegovu stranku za korupciju, nepotizam i povezanost s organiziranim zločinom. Oni te optužbe odbacuju.