Republikanska reforma policije bez podrške u Senatu

Kontroverzni republikanski zakon, koji je trebao regulirati policijsku upotrebu sile, što je potaknuto smrću Afroamerikanca Georgea Floyda prilikom privođenja, nije prošao u američkom Senatu. Demokrati, koji su proglasili mjere manjkavima, srušili su zakon u prvom čitanju.

Za slanje zakona u daljnju proceduru glasalo je 55 zastupnika, dok ih je 45 bilo protiv. Svi su republikanci glasali za, kao i tri demokratska zastupnika, ali je bilo potrebno 60 glasova.

Zakon koji su predložili republikanci srušen je mjesec dana nakon ubojstva Georgea Floyda koje je potaknulo prosvjede protiv policijske brutalnosti širom zemlje.

Neuspjeh bi mogao natjerati republikance, zbog javnog mnijenja koje želi reformu, da postignu dogovor s demokratima o novom zakonu. Međutim, neki su republikanci upozorili na politički zastoj po tom pitanju.

Republikanski zakon o reformi policije predstavio je jedini afroamerički republikanski senator Tim Scott, a demokrati tvrde da zakon ne ograničava u dovoljnoj mjeri samovoljnu policijsku upotrebu sile.