Porast broja zaraženih u Vojvodini

U posljednja tri dana raste broj zaraženih koronavirusom u Vojvodini no pokrajinska vlada drži da je situacije i dalje pod kontrolom, prenijeli su mediji.

Prethodnih tjedana... dnevno je evidentirana jednoznamenkasta brojka novozaraženih, da bi prije tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je jučer broj pozitivnih na koronavirus bio 24, priopćili su iz Vlade Vojvodine.

Dodaje se da i pored toga što je Institut za javno zdravlje Vojvodine u prethodna tri dana zabilježio povećanje broja oboljelih od infekcije covid-19, epidemiološka situacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za sada je i dalje pod kontrolom.

U Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitaliziranih pa se u ovom trenutku u toj ustanovi liječi 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

- Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mjera predostrožnosti i naputaka - poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i uporabe dezinfekcijskih sredstava, te mjera osobne higijene, navodi se u njihovu priopćenju.