Pula: Jedna pozitivna osoba na Covid-19, doputovala iz Švedske

U posljednja 24 sata u Istri je zabilježena jedna pozitivna osoba na Covid-19. Riječ je o osobi koja je doputovala iz Švedske i nalazila se od srijede u samoizolaciji, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Istarske županije.

- Epidemija bolesti COVID-19 - najnovije informacije

- Unutar 24 sata analizom briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena je jedna Covid-19 pozitivna osoba. Radi se o uvezenom slučaju s obzirom na to da je osoba doputovala iz Švedske i nalazila se u samoizolaciji, a povezana je s prekjučer referiranim događajem, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako su obje osobe hospitalizirane u Općoj bolnici Pula.

Naime, u srijedu navečer potvrđen je jedan pozitivan na koronavirus, a riječ je o uvezenom slučaju odnosno ženi koja je doputovala iz Švedske koja ima dvojno hrvatsko-švedsko državljanstvo, a u vezi s ovim slučajem osam je osoba u samoizolaciji.

Načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac još jednom je uputio apel građanima da se pridržavaju protuepidemijskih mjera te pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri.