U Rijeci održan "Hod za život"

Više od 200 Riječana krenulo je u Hod za život, kojim se želi poduprijeti život od začeća do prirodne smrti. Ruta je kraća nego obično, pa se hodalo od Titova do Jadranskog trga u organizaciji Udruge Malaika.

Hodači su se okupili na Titovu trgu, a zatim su hodali preko Fiumare do Jelačićeva trga, gdje je priređen glazbeni program.

Nosili su transparente s natpisima Život je najveća od svih vrijednosti, njemu su sve druge vrijednosti podređene, Živi i pusti druge da žive, Zanimljivo da su svi koji se protive životu već rođeni, Jednaka prava za nerođene, Ljudski život počinje začećem - dokazala znanost itd.
Iz udruge Malaika istaknuli su da je ovogodišnja ruta drukčija te da je, prema promijenjenoj odluci Grada Rijeke, dugačka 150 metara.

Predsjednica Udruge Malaika Barbara Brezac Benigar izjavila je tijekom mimohoda da su obavijestili sugrađane, koji su voljni hodati za život da će ove godine hod posvećen veličanju života od začeća do prirodne smrti biti skromniji, kako bi se ipak održao, na drukčiji način, s manje ljudi te u skladu s mjerama i okolnostima.