Milanović o kampanji: Nikad nije bilo toliko laganja i izvrtanja činjenica

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je  za dosadašnji tijek predizborne kampanje rekao kako nikada do sada nije bilo toliko laganja, izmišljanja i izvrtanja činjenica zbog čega, upozorava, nazađujemo kao zemlja i društvo.

- Građani će u konačnici procijeniti tko u tome pretjeruje. Ne sviđa mi se, a tu neću nikoga ponaosob prozivati, što se laže više nego ikad. Uvijek je bilo pretjerivanja i natezanja u kampanjama, razna tumačenja, no nikada kao do sada, poručio je Milanović iz istarskog Svetvinčenta.

Dvojbeno je, tvrdi, tko što tumači, "no izvrtanja činjenica, laganja i izmišljanja nije bilo nikada kao sada i u tome kao zemlja i društvo unazadujemo".Novom mandataru puno više vremena nego 2015., novi izbori bili bi štetni

Milanović je dodao kako će novom mandataru dati puno vremena za sastavljanje parlamentarne većine, odnosno puno više nego 2015.

- Onako se zasigurno neću ponašati. Dok god se ne iscrpe sve racionalne emotivne baze i energije, jer bi novi izbori bili štetni. To je višestruka šteta, oni su ponavljanje onih starih.Ovi izbori imat će mali upitnik kraj sebe, no to ne znači da nisu legalni i legitimni, bitno da funkcioniraju birački odbori, naglasio je.

Osvrnuvši se na otvaranje granica s BiH unatoč tamošnjoj lošoj epidemiološkoj situaciji s koronavirusom, rekao je kako situacija nije dobra ni u Hrvatskoj.

"Ne znam ima li Nacionalni stožer uopće pravno utemeljenje za rad"

- Treba u tome biti konzistentan i donijeti odgovarajuće odluke. Ne znam da li Stožer ima uopće pravno utemeljenje za raditi, to ne znam, istaknuo je.

- Od početka sam upozoravao na neke nedostatke u zakonodavnom uporištu rada Stožera, posebno uz Zakon o sustavu civilne zaštite, zaključio je predsjednik Republike.

Predsjednik Milanović otvorio obnovljeni kaštel

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u Svetvinčentu otvarajući obnovljeni srednjovjekovni kaštel Morosini-Grimani, u koji je uloženo 10,5 milijuna kuna, da je "pravo malo čudo i spomenik kulture" koji je financiran europskim novcem iz projekta KulTERRA.

Kako je rečeno na svečanom otvorenju, u tu je veliku utvrdu izgrađenu početkom 13. stoljeća uloženo oko 10,5 milijuna kuna, čime je ona potpuno obnovljena.