Hoće li kuće za odmor u dalmatinskom zaleđu spasiti sezonu?

Iako se pretpostavljalo da će kuće za odmor u dalmatinskom zaleđu imati bolji turistički promet zbog djelomične izoliranosti, i tu se bilježe otkazivanja rezervacija. Ipak, otkako su se otvorile granice unutar Unije, rezervacija je sve više pa se vlasnici obiteljskog smještaja u ruralnim krajevima nadaju da sezona nije potpuno izgubljena.

Trebali su odavno u zvučnoj kulisi seoske idile uživati turisti.

- Mi smo prve goste trebali imati 2. travnja. Oni su otkazali nekoliko dana prije nego što su trebali doći, rekao je Ante Galić, vlasnik kuće za odmor na Miljevcima.

Pandemija je zarobila poklonike odmora na selu u njihovim domovima. A oni koji žele putovati, birat će zasigurno mjesta gdje nema turističke gužve.

- Gdje stvarno gost može biti siguran da neće doći u dodir s puno ljudi, gdje će imati mir, tišinu i smatram da je to jedna naša prednost, bar u početku, za ovu sezonu, dodao je Galić.

Koja bi im mogla biti i presudna u ublažavanju krize.

- Nadam se, iskreno - s obzirom na to da su i takve indicije da bi kuće za odmor trebale odraditi, recimo, kroz ovu sezonu svoj dio posla - da se ipak neće desiti totalni krah sezone, rekao je Josip Duilo, vlasnik kuće za odmor na Miljevcima.

- Nadam se pozitivnom, jer sad mi je sadržaj daleko potpuniji, daleko bolji s ovim bazenom, tako da se nadam da ću biti popunjen i u devetom, a ne samo u osmom mjesecu, rekao je Dražen Mrđen, vlasnik kuće za odmor u Siveriću.

Jer nakon otvaranja granica oživjelo je i turističko tržište pa početni pesimizam zamjenjuju vedrije misli. Domaćini će goste spremno dočekati. Učinili su sve što su mogli, stoga im jedino preostaje budno pratiti tijek sezone.