U SAD-u rekordan broj novozaraženih osoba u jednom danu, 47.000 novih slučajeva

Sjedinjene Države jučer su zabilježile oko 47.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast novih slučajeva zaraze od početka pandemije, objavila je novinska agencija Reuters.

Najviše zabrinjava situacija u Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni, budući da skoro 50 posto novih slučajeva u SAD-u dolazi iz te četiri savezne države. Teksas je u utorak imao rekordan broj novozaraženih osoba u jednom danu, 6.975 novih slučajeva. Rekordan broj zaraženih u jednom danu imala je i Južna Carolina (1.755 slučajeva).

Sjedinjene Države su najpogođenija zemlja na svijetu pandemijom koronavirusne bolesti s 2.727.300 zaraženih i 130.106 umrlih.

Fauci: SAD idu u pogrešnom smjeru i mogli bi imati 100.000 novih slučajeva dnevno

- Sjedinjene Države idu u pogrešnom smjeru i moglo bi nam se dogoditi da dnevno imamo 100.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izjavio je jučer Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti.

Fauci je rekao da je vrlo zabrinut situacijom u Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni, budući da skoro 50 posto novih slučajeva u SAD-u dolazi iz te četiri savezne države.

Fauci je rekao da postoji zabrinjavajući "sve ili ništa" fenomen, po kojem države ili u potpunosti provode stroge epidemiološke mjere, ili su se prerano otvorile a ljudi pohrlili u barove i javne prostore zanemarujući javnozdravstvene preporuke.

Također, kazao je da nema jamstva da će Sjedinjene Države imati učinkovito cjepivo protiv bolesti COVID-19 do početka iduće godine.