Održan skup svih dionika obnove grada Zagreba

Na Građevinskom fakultetu u Zagrebu održan je skup svih dionika obnove grada Zagreba. Potpisan je sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Građevinskog fakulteta kojim se želi ojačati veza znanosti i gospodarstva u obnovi.

Govorilo se i o zakonu o obnovi koji će donijeti novi saziv Sabora. Na skupu je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kako se tako kompleksan zakon nije mogao donositi preko noći, bez javne rasprave.- Ovo mora biti okvir koji će biti dugoročan, održiv, transparentan, jasan i da omogući kvalitetnu, smislenu obnovu grada koji je ujedno i prekretnica, da svi oni koji su za to stručni, a tu prije svega mislim na arhitekte, urbaniste i građevinare, da osmisle što možemo nakon ovog potresa učiniti boljim, rekao je premijer Plenković.

Prof.dr.sc. Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta naglasio je kako akademska zajednica ne smije biti neiskorišteni kapital te kako ona mora biti upotrijebljena u segmentu razvoja. Smatram da je Građevinski fakultet dao jako puno da se svi procesi vezani za potres mogu odvijati.