U Zagrebu 25 novooboljelih, pozitivna osoba u domu za starije i dva tehničara u poliklinikama

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba priopćio je da je u Zagrebu 25 novooboljelih, te da je u Domu za starije i nemoćne osobe sv. Ana, jedna djelatnica pozitivna.

- Ja bih vas molio da prestanete govoriti o Zagrebu kao žarištu. Žarište je samostan u Đakovu, ali ne može se govoriti da je cijeli grad žarište. Grad ima 800.000 stanovnika i velike su migracije kroz grad, rekao je za uvod Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Testirano je 408 osoba, 25 je novooboljelih, a 256 aktivnih. 178 osoba je u samoizolaciji, od ukupno 1.445. Postoji naznaka da je osam oboljelih iz noćnog kluba, a jedan importiran iz Srbije.

- Dom za starije osobe sv. Ana, tamo je jedna djelatnica pozitivna. Testirali smo sve što je trebalo testirati sve je lokalizirano i spriječeno. Imamo prodor u dvije poliklinike, ne mogu vam reći o kojim poliklinikama se radi. Jedan dentalni tehničar i jedan medicinski tehničar i sve je stavljeno apsolutno pod kontrolu, rekao je Šostar.