Turizam u koroni

U Hrvatskoj se u ovom trenutku odmara više od 330.000 turista, na Kvarneru 50.000. Vikend nas pomalo uvodi u glavnu sezonu u kojoj se očekuje trećina lanjskog prometa. Da je Hrvatska sigurna destinacija, čulo se i na koordinacijskom sastanku direktora turističkih zajednica u Crikvenici.

Konačno su počeli i dolasci niskotarifnih aviokompanija u riječku zračnu luku na otoku Krku. Najave su dobre. Aerodrom Omišalj spreman je za prihvat gostiju.

- 50.000 turista odmara se na Kvarneru, trećina na otoku Krku. Ponajviše Nijemaca, Slovenaca i Austrijanaca. Možda čak i malo više od očekivanog broja, što veseli, kaže Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka, Omišalj.

Očekujemo povratak na slovensku zelenu listu - poručuju turistički djelatnici iz Crikvenice. Jer, niti jedan se turist do sada nije zarazio u Hrvatskoj. To je iznimno bitno i to se mora iskoristiti u promidžbi na stranim tržištima.

Stoga je apel da se svi u turizmu pridržavaju epidemioloških preporuka te da se rizik zaraze tako svede na minimum. Turistička zajednica uložit će sve u marketinške aktivnosti da bi što veći broj gostiju odlučio u srpnju i kolovozu doći na Jadran.