U Istri jedna osoba pozitivna na COVID -19

Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri nakon analiza briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, a riječ je o državljaninu SAD-a, koji je u Pulu doputovao poslovno te je trenutačno u samoizolaciji, priopćio je u  nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

Radi se na njegovu povratku u matičnu državu, dodaju iz županijskog Stožera.

- Jučer tijekom popodneva, analizom briseva na COVID-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđena je jedna pozitivna osoba. Riječ je o državljaninu SAD-a, koji je u Pulu došao poslovno, te je trenutačno u samoizolaciji i radi se na njegovu povratku u matičnu državu, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Sukladno protokolu zaštite bolničkog sustava i preventivnog uzimanja nadzornih briseva, koje se provodi na nacionalnoj razini, u tijeku je epidemiološka obrada, dodao je.

- Molimo sve građane i goste u našoj županiji da se pridržavaju svih preventivnih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Istarske županije, u cilju sprječavanja pojave i širenja COVID-19 oboljenja, poručio je načelnik Kozlevac.

Trenutačno je u pulskoj Općoj bolnici zbog bolesti COVID-19 hospitalizirano deset osoba, a dvjestotinjak osoba u Istri je u samoizolaciji.