Glasovac: Ne znam hoće li Bernardić dati ostavku

Sabina Glasovac (SDP) iz Restart koalicije u emisiji "Studio 4" kazala je da SDP i koalicija ne može biti zadovoljna s rezultatima izbora. Kazala je da nema informacije hoće li predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas podnijeti ostavku.

- Ostavka je osobni čin, međutim bez obzira na ostavku ili bez nje slijede unutarstranački izbori i mislim da je to dobra prilika da razmišljamo puno dublje i šire, te da vidimo u kojem pravcu dalje ići, dodala je.

Glasovac je rekla da je sigurna da Bernardiću nije lako kao nikome iz SDP-a, te simpatizerima i glasačima. Zahvalila je svima koji su izašli na izbore.

Glasovac je kazala da za ovako loš izborni rezultat te da ima puno elemenata i da je bez analize teško govoriti o tome.

- To je uvijek sustav nekog rada ili nerada, možda izbor kandidata na listama, program, način na koji smo komunicirali naše poruke. Nije to jednostavno. S ostavkom ili bez, nećemo riješiti probleme. Mislim da moramo jako mudro i pametno izaći iz ove krize u koji su nas doveli rezultati, a rezultati su rezultat povjerenja birača, poručila je Glasovac.

Naglasila je da predsjednik SDP-a ima ekskluzivno pravo predlagati liste koje Glavni odbor usvaja, ali za to snosi i odgovornost.

- On je liste složio i to je njegovo pravo. To su radili i njegovi prethodnici. Koliko je to bilo dobro, mi ćemo razgovarati, istaknula je.

Naglasila je da SDP mora preispitati  sadržaj s kojim ide prema građanima, način na koji s njima komunicira.

- Ako sistemski nešto ne promijenimo, mislim da se nećemo tako brzo iščupati kako možda očekujemo, dodala je Glasovac.

Kazala je da ne treba samo govoriti o ljudima, već treba govoriti o politikama  i vjerodostojnosti politika, te radu lokalnih i županijskih organizacija.

- Imamo mi tu puno posla. To što je rezultat takav ne znači da je HDZ divan, bajan i krasan. Mi ćemo i dalje imati na vlasti Vladu koja je u prošlom mandatu promijenila 15 do 20 ministara, 11 zbog ozbiljnih sumnji u korupciju. Ovo govori da HDZ od broja izašlih birača ima većinu i da će moći složiti, uz par kompromisa Vladu, dodala je.

Glasovac je kazala da je posao SDP- a puhati im za vrat i biti odgovorna i čvrsta oporba.