Srbija: Blagi pad broja novozaraženih; vojska postavila krevete u Areni

U Srbiji je u posljednja 24 sata registriran blagi pad broja zaraženih koronavirusom: potvrđeno je 289 novih slučajeva među 7872 testirana uzorka, a preminulo je još šest osoba, priopćilo je srbijansko ministarstvo zdravstva. Vojska je postavila krevete u beogradskoj Areni.

Od početka epidemije u toj zemlji testirano je 447.317 ljudi, od kojih je pozitivno na koronavirus bilo 16.420. Od posljedica bolesti COVID-19 umrlo je 317 osoba, a na respiratoru su trenutačno 93 pacijenta.

Pripadnici Vojske Srbije danas su u beogradskoj Areni postavljali krevete za pacijente zaražene koronavirusom koji imaju lakšu kliničku sliku.

- Ova privremena COVID bolnica već bi danas mogla primiti prve pacijente, rekao je novinarima zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kazao je da je odluka kriznog stožera bila da se Arena ponovno preuredi u bolnicu s obzirom na to da je Beograd najveće žarište. Kapacitet te privremene bolnice je 500 kreveta.

Izvanredno stanje zbog velikog broja oboljelih uvedeno je u Beogradu te u još 12 gradova i općina diljem Srbije. Najteže je i dalje u Novom Pazaru i Tutinu na Sandžaku.