Borzan: Trenutno nisam zainteresirana voditi SDP

Nasljednik Davora Bernardića na čelu SDP-a bit će poznat prije početka listopada. Potvrdio je to na konferenciji za novinare potpredsjednik stranke Rajko Ostojić i pritom odbacio mogućnost svoje  kandidature. Za Davora Bernardića rekao je da jučer nije dao ostavku, nego da je prenio sve ovlasti na Zlatka Komadinu i nakon toga - otišao na odmor.

Hajdaš Dončić ne otkriva hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a
Ostojić: Bernardić nije podnio ostavku, ovlasti je prenio na Komadinu

Novinari su ga pitali i zašto, nakon teškog izbornog poraza, s Bernardićem nije otišlo i cijelo Predsjedništvo stranke?

- Svi oni koji su sudjelovali u izbornom procesu su rekli da se osjećaju odgovornima, ali naravno organi i tijela moraju funkcionirati. Formalnopravno oni moraju voditi izborni proces. Nećemo ga zatezati, šest ili devet mjeseci. Idemo odmah. Naprosto, rezultati nisu dobri, rezultati su loši, rekao je Ostojić.

- Odluka koja se donosi u velikoj političkoj stranci kao što je SDP o bilo kojoj kandidaturi, prije svega se prvo iskomunicira na stranačkim tijelima, a ne u javnim medijima, rekao je predsjednik krapinsko-zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.Uz Hajdaš Dončića, kao kandidati za predsjednika SDP-a spominju se Peđa Grbin, Zvonimir Mršić, gradonačelnici Koprivnice i Ploča - Mišel Jakšić i Mišo Krstičević i samo jedna žena - Biljana Borzan.

Borzan je u Dnevniku HTV-a rekla kako trenutno nije zainteresirana voditi SDP.

rekla je da misli da bi za predsjednika SDP-a bila pogodnija osoba koja ima legitimitet nacionalnih izbora, koja se dokazala kroz svoj preferencijalni broj glasova. Predsjednik SDP-a koji nije u Saboru teško bi parirao HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću, rekla je. Ponovila je da nije zainteresirana za tu poziciju te da SDP ima dobrih kandidata.  Rekla je da podjela na tabore unutar SDP-a mora biti stvar prošlosti. Tko god bude izabran, ne smije tako razmišljati, to mora biti osoba koja nas okuplja. Ne mislim da je SDP u bilo kakvom ratu. Kandidat mora biti netko iznjedren iz šire baze članstva, naglasila je Borzan.