Od koronavirusa obolio zamjenik gradonačelnika Ogulina

U Ogulinu je od koronavirusa obolio zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja te se u tom gradu, koji trenutačno ima šest oboljelih, provode epidemiološke obrade, potvrđeno je u srijedu iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je Hini kako njegov zamjenik Vukelja od nedjelje ima blage simptome, jučer se testirao, a jutros mu je stigao pozitivan nalaz.

Gradski je stožer još 29. lipnja, kada su se nakon mjesec dana pauze pojavili prvi slučajevi zaraze, donio odluku da se u gradske institucije i gradsku upravu ne može ući bez medicinske maske. Ta će se mjera i dalje striktno provoditi, a sve ostalo prema preporukama Nacionalnog stožera i prema mjerama koje će na današnjoj sjednici predložiti epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo, rekao je Domitrović.

Županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio je da je od 14 osoba jučer testiranih u Ogulinu, jedan nalaz pozitivan, a danas će u tom gradu biti testirano 19 osoba, odnosno i više, ovisno o epidemiološki  utvrđenim  pravilima kontakata oboljelog s drugim osobama.

U Karlovačkoj županiji to je 52. registrirani slučaj bolesti COVID-19 od početka epidemije i 21. aktivni slučaj, s tim da se tri osobe liječe u bolnici, jedna u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i dvije u karlovačkoj bolnici.
Ostalih 18 oboljelih imaju blage simptome i liječe se kod kuće.