Kajtazi: Spreman sam ući u Vladu

Veljko Kajtazi iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina u emisiji "Studio 4" rekao je da je bio iznenađen, ali da je na neki način i očekivao da je dobio 80% glasova te da svake godine dobije sve više glasova i to je rezultat rada i Saveza Roma.

Kajtazi je kazao da manjine još pregovaraju o svom statusu u Vladi. Dodao je da je on spreman ući u Vladi ili biti potpredsjednik Hrvatskog sabora. Poručio je da bi to bio dobar potez prema pripadnicima romske zajednice i Republici Hrvatskoj.

- Poslali bi sasvim drugačiju poruku Europskoj uniji, dodao je.

Kajtazi je naglasio da se romska zajednica u Hrvatskoj dokazala i za vrijeme Domovinskog rata i u svim ostalim aktivnostima. Kajtazi je istaknuo da je ova kampanja u XII. izbornoj jedinici bila jako prljava.

- I od strane jedinica lokalne samouprave i od mojih protukandidata. Tri dana prije samih izbora ministar odlazi u naselje i potpisuje ugovor bez saborskog zastupnika. Načelnik općine, tri dana prije samih izbora, on dodjeljuje jednokratnu pomoć u iznosu od 500 kuna, dodao je Kajtazi.

Poručio je da ništa nije prijavio nadležnim tijelima, jer ne želi na svoj rezultat baciti mrlju, jer je postigao fantastični rezultat - 3746 glasova. Kazao je da će u novom mandatu jako puno raditi na samom procesu legalizacije.

Kajtazi je dodao da širenje romskih naselja jedinice lokalne samouprave ne prepoznaju i da je to veliki problem.

- Ne žele se uključiti i pomoći romskoj zajednici, dodao je.

Naglasio je da su ga rezultati izbora iznenadili, ali da je sretan da neće sastavljati Vladu oni koji su najviše govorili protiv manjinaca.

Kajtazi je kazao da se situacija u Međimurju nije riješila, nego je nastao još veći problem u romskoj zajednici u Međimurju. Rekao je da se nakon prosvjeda ni jedan put nije našao sa županom.

- Jako me ljuti što ministri sami idu u romska naselja bez legitimnog predstavnika romske zajednice.

Dodao je da je u kampanji trošio svoj novac, te da je čak jednom stavio i stan pod hipoteku.