Grbin za HTV: Nema postavljanja, nema instaliranja

U SDP-u se polako se zahuktava utrka za mjesto čelnika stranke. Peđa Grbin objavio je svoju kandidaturu za predsjednika stranke, a u razgovoru za HTV pojasnio je koji su mu planovi i ciljevi.

- Peđa Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Tri dana nakon što je Davor Bernardić najavio odlazak s te dužnosti - svoju kandidaturu istaknuo je Peđa Grbin.

S njim je o njegovim ambicijama na Markovu trgu razgovarala Tatjana Munižaba.

Na početku razgovora odgovorio je na pitanje je li on kandidat skupine koja se obično naziva "Bernardićevi protivnici".

- Ne. Klanova i klika u SDP-u više ne smije biti. Ja sam svoj, izašao sam pred članove i članice SDP-a, izašao sam sa svojom kandidaturom, bit ću kandidat svih onih koji me podrže i svih onih koji mi žele pomoći da promijenimo SDP i da stvorimo novu stranku u korist nove i bolje Hrvatske.

Na pitanje tko će ga podržati, jesu li to Hajdaš-Dončić, Borzan ili Bauk, kojega već i promoviraju kao glavnoga tajnika, Grbin odgovara:

- Prvo vam moram reći da nemam namjeru licitirati o bilo kakvim funkcijama. Ako govorimo o funkcijama u Predsjedništvu to su funkcije koje će odabrati članice i članovi. Nema postavljanja, nema instaliranja. Kriterij da netko bude u mojem timu jest da to mora biti osoba koja iza sebe ima rezultate, mora biti osoba koja ima ideje kako Hrvatsku učiniti boljom.

Osobe koje će s njim raditi u kampanji bit će poznate kada kampanja službeno počne, kada se otvori izborni proces u SDP-u.

Na upit postane li predsjednik SDP-a hoće li njegov poželjni koalicijski partner biti HSS i IDS ili Možemo, odgovara:

- SDP je jaka, stožerna stranka ljevice i građanske Hrvatske, rekao je dodajući da mu je "srcu i razmišljanju" najbliže Možemo.

Vrata SDP-a bit će otvorena, ali ne svima, ne onima koji su se ogriješili, koji su podržavali HDZ-ovu vladu ili na bilo koji način oštetili Hrvatsku.

- SDP trebaju prije svega novi, mladi ljudi koji nam mogu pomoći stvarati novu Hrvatsku, ističe.

Vezano uz Davora Bernardića kaže da ga je on nakon izborne noći nazvao i čestitao mu na osvojenim glasovima.

- Želim svima zahvaliti koji su zaokružili moje ime. To je jedna velika čast, ali i potvrda da sam svoj posao obnašao kako oni žele, zaključuje.