Sastanak Plenković-Janša u Otočcu ob Krki

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se sa slovenskim premijerom Janezom Janšom u Otočcu ob Krki.

Između ostalog, teme su i hrvatsko-slovenski odnosi te zajednička borba protiv Covid-19.

Janša se najsrdačnije zahvalio premijeru Plenkoviću i naglasio je kako je ovaj susret posvećen samo jednoj temi, a to je epidemiološka situacija.

Pritom je rekao kako bi iskoristio priliku da premijeru Plenkoviću čestita na izbornoj pobjedi, ali i da čestita na tome da je Hrvatska ušla u dvogodišnji mehanizam za preuzimanje eura.

- Današnji susret je bio da razgovaramo o epidemiološkoj situaciji u obje države te mjerama koje smo već poduzeli te onima koje namjeravamo poduzeti kako bi život tekao što normalnije posebno za vrijeme turističke sezone, istaknuo je Janša.

Rekao je kako su epidemiološki stručnjaci obaju država izmjenjivali informacije, ali kako su se dogovorili kako će razmjena podataka biti na dnevnoj razini zato što su obje države svjesne da zajedničkim naporima mogu ostvariti uspjeh.

Plenković je naglasio kako je važno da mjere Slovenije i Hrvatske konvergiraju te ako one budu konvergirale i epidemiološka slika će konvergirati.

- Nama je u interesu da slovenski državljani mogu doći sigurno u Hrvatsku, rekao je Plenković.

Plenković je istaknuo kako je Hrvatskoj važno da se mjere postižu na ne samo bilateralnoj razini, već i da su one refleksija zajedničkih napora na europskoj razini, naglasio je Plenkovi i rekao kako je zadovoljan današnjim susretom.