Stakleničke blagovaonice - hit u doba korone

Daleko najpogođenija zemlja svijeta je SAD gdje je ponovno srušen rekord po broju novozaraženih, gotovo 72.000 u jednom danu. Zbog pandemije u Kaliforniji je zabranjeno posluživanje hrane u zatvorenim prostorima, ali je jedan kafić u Los Angelesu taj problem odlučio riješiti minijaturnim staklenicima.

Parking ispred kafića Lady Byrd u Los Angelesu preko noći se pretvorio se u pravu malu zelenu oazu uz socijalno distancirane stakleničke blagovaonice.

- Mislim da je ovo nevjerojatno. Ovo nam je trebalo još mnogo prije. Spoj sigurnosti i zaštite uz potpunu socijalnu interakciju. Ovo je gotovo sveti gral američkog ugostiteljstva, rekla je Thessa Villegas iz Los Angelesa.

Testirajući inovativne metode u posluživanju svojih gostiju, vlasnica lokala odlučila je unutar i oko staklenika postaviti ukrasno bilje - ali i plodove od kojih pripravlja svoje specijalitete. Staklenicima tako dominiraju mahunarke. Sve je, tvrdi, zeleno, malo neobično - ali sto posto sigurno.

- Samo sam napravila jedan korak više kako bi se gosti ipak osjećali zaštićeno. Ovo im je ujedno i prvo ovakvo iskustvo pa su prilično zadovoljni, rekla je vlasnica kafića "Lady Byrd" Misty Mansouri.

Dok su mnogi bili oduševljeni, neki su nostalgično negodovali, želeći se vratiti "starom, normalnom" životu.

- Ovo mi je prvi objed izvan doma još od ožujka. Super je, ali bih svejedno voljela da nam se vrate stara dobra vremena bez zidova i prepreka, rekla je Rebecca High iz Los Angelesa.

Snack bar Lady Byrd zatvorio je svoja vrata na početku pandemije, a domišljata vlasnica iskoristila je vrijeme da veliki prostor ispred restorana pretvori u vrt ispunjen cvijećem, travama i biljkama. Tada joj sinula ideja o stakleničkim blagovaonicama jer je u Kaliforniji zabranjeno posluživanje jela u zatvorenim prostorima. Dobila je sve potrebne dozvole i dio asfalta Los Angelesa pretvorila u nesvakidašnju zelenu korona-free zonu.