U Otočcu izolacija kontakata urodila plodom, ali oprez

U Ličko-senjskoj županiji peti dan zaredom nema novooboljelih od Covida-19. Epidemiolog Ivan Stanić kaže da je očigledno kako je u Otočcu situacija pod kontrolom i da je izolacija kontakata urodila plodom, ali da su oprez i samoodgovornost potrebniji nego ikada.

- Ličko-senjska županija ne može ostati po strani, samo je pitanje vremena kada će se i tu pojaviti novi slučajevi i zato poručujem ljudima da više nego ikada moraju biti samoodgovorni i što se tiče vlastitoga zdravlja i zdravlja drugih, rekao je Stanić.

Uz nošenje maski, koje je od danas obavezno u trgovinama i drugdje, Stanić je pozvao na poštovanje distance pa i odgodu socijalnih kontakata do daljnjega.

Posebno važnim istaknuo je da se svi s respiratornim simptomima odmah jave svom liječniku, da se isključi ili potvrdi zaraza, umjesto da čekaju nekoliko dana i da se širi mreža kontakata.

Županijski Stožer Civilne zaštite je izvijestio da je u Ličko-senjskoj županiji od Covida-19 dosad oboljelo 30 osoba, od kojih je osam aktivnih slučajeva, 21 osoba je izliječena i jedna preminula.

U samoizolaciji je 36 osoba, a policija u redovitom nadzoru nije utvrdila nepoštivanje te mjere.