Kućice iz bajke za razvoj ruralnog turizma

Turizam se posljednjih godina sve više razvija u zaleđu, u potpuno drukčijem ozračju od onoga na obali. Tamošnji poduzetnici na različite načine pokušavaju privući turiste, ponuditi im jedinstveno iskustvo. Za taj se smjer odlučila obitelj u zaleđu Skradina. Svojim gostima nude prave kućice iz bajke.

Četverogodišnja Nika glavni je krivac što je u selu Rupe niknula ogromna gljiva.

- Kada sam joj pokazivao slike, Nika je rekla da joj to moram kupiti i onda sam kliknuo, rekao sam, to je to - na takav način nekakvog turizma ću krenuti, rekao je Florijan Žižić, vlasnik obiteljskog smještaja.

Nadogradnja je to na apartman koji već izmamljuje u obiteljskoj kući jer namjera je bila ove sezone, zajedno s prijateljem, ponuditi još atraktivniji smještaj na imanju na selu.

Ne očekuju mnogo od ove sezone, no planova ima. Postavit će se još 4-5 bajkovitih kućica, urediti dječje igralište, izgraditi bazen.

- Uz vanjski roštilj, kuhinju, ekovrt, voćnjak, vinograd, grožđe i sve te sadržaje, dakle, onda bi to upotpunilo tu priču, dodao je Žižić.

Upotpunilo bi to i ponudu Skradina kojeg mnogi doživljavaju tek kao gradić na ulazu u nacionalni park Krka . No, ulaganjem u privatne autokampove i turističke OPG-ove, u posljednje 2-3 godine razvija se i ruralni turizam.

- Imamo trešnje tu, šljive, jabuke, višnje i tu bi se spojili s OPG-ovima domaćima pa bi ponudili im maslinovo ulje, rekao je Ivica Junaković, privatni iznajmljivač.

Domaćinska turistička taktika je razrađena. Sad samo treba ubaciti novčić u mali bunar želja. Da sljedeće sezone turističku statistiku ne kroje virusi ni bilo kakve druge nepogode.